Healthcare trendwatcher

Keynotes uit de gezondheidszorg

 • Social media in de zorgsector

  Social media reiken vele opportuniteiten aan maar er zijn ook valkuilen. Waarom doen we aan social media, best practices, hoe stellen we een social media policy op en we schuimen het net af op zoek naar frappante voorbeelden.

 • He@lthy.be

  De organisatie van onze gezondheidszorg ligt op een scharnierpunt. Houdt de (r)evolutie van de (mobiele) technologie, artificiële intelligentie en augmented reality ons voortaan eeuwig gezond? We leggen de wearable aan de pols en zoeken een antwoord binnen diverse domeinen van de toekomstige gezondheidszorg.

 • Robotica in het ziekenhuis

  Industriële en humanoïde robots vonden hun intrede in de ziekenhuizen maar zijn ze een meerwaarde voor de patiëntveiligheid, de dienstverlening of de operationele excellentie? En die jobs... worden deze nu echt bedreigd door Da Vinci, Zora, Pepper en co? We biep-biepen het uit...

 • Kevin maakte de volledige digitale (r)evolutie mee waarbij hij als zesjarige in begin de jaren '80 reeds zijn eerste softwaretoepassingen programmeerde op de primaire homecomputers. Daarna maakte hij actief de opkomst van de intuïtieve en visual-driven operating systems mee en was hij een early adopter van internet. Hij werkte 12 jaar op de NMR-scanner waar hij de snelle evolutie in de medische beeldvorming aan de lijve ondervond. Later hanteerde hij zijn ervaring als systeemverpleegkundige bij de implementatie van diverse innovatieve toepassingen in een snelgroeiend ziekenhuis. Als lid van de stuurgroep 'Consumerization of healthcare' - waarbij heel wat disruptieve innovaties onderzocht worden - staat hij mee aan de wieg van het nieuwe digitaal in de ziekenhuizen, waaronder het inzetten van apps, robotica, wearables enz. Uiteraard kan hij vanuit zijn huidige functie als diensthoofd PR & communicatie een sterke - maar realistische - evaluatie maken van de wijzigingen in het gezondheidszorglandschap en dit verhaal gepast brengen.

  Kevin Mollet

  Kevin Mollet

  Stafmedewerker PR & communicatie Az Damiaan

Contact